Bursa’da çoğu hastane ve özel klinikte çalışan pek çok diyetisyen bulunmaktadır. Peki Bursa diyetisyen seçiminde nelere dikkat edilmelidir? Diyetisyen, Sağlık Bilimleri Fakülte veya Yüksekokulu- Beslenme ve Diyetetik Bölümünden, hazırlık sınıfı hariç en az 4 yıllık lisans diplaması ile “Diyetisyen” ünvanı alarak mezun olmuş sağlık meslek mensubudur. Bursa diyetisyen seçerken mezun olduğu okul, yüksek lisans programı, tecrübesi, uzmanlık alanları, hizmet verdiği alanlar, danışan yorumları, seans süresi gibi faktörler mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Diyetisyen seçerken, diyetisyenin danışanı ile olan iletişimi de dikkate alınmalıdır. Empati yeteneği yüksek, sorunlara en uygulanabilir çözümler bulabilen, yazdığı diyetin günlük yaşantınza uyuyor olmaı, size her zaman ihtiyacınız olan destek ve motivasyonu sağlaması sürecinizi kolaylaştıracaktır.
Bursa diyetisyen seçerken aynı zamanda o diyetisyenin uzmanlık alanı ve o alanda edindiği tecrübeye de mutlaka dikkat edilmedir. Her sağlık mesleği gibi diyetisyenlikte de yalnızca obezite değil farklı farklı çalışma alanları bulunmaktadır. Anne ve çocuk beslenmesi ve emzirme danışmanlığı alanında uzmanlaşmış bir diyetisyen ile çalışmak isterseniz http://www.diyetisyenbeyzagecer.com/iletisim/ linki üzerinden benimle iletişime geçebilir, randevu talep edebilirsiniz.
Peki diyetisyenlik mesleği nedir? Diyetisyenlik, büyüme, gelişme ve ömür boyu tüm bireylerin sağlığının korunması, geliştirilmesi, yaşam kalitesinin arttırılması için beslenme biliminin ilkeleri doğrultusunda bireysel ve toplu beslenmenin plân ve programlarını düzenleyen; besin güvenliğinin sağlanmasında ve kalite sistemlerinin kurulmasında; besin ögesi, besin ve beslenmeden kaynaklanan sağlık sorunlarını araştıran, değerlendiren, çözüm yolları bulan; var olan besin kaynaklarının ekonomi ve sağlık kurallarına uygun olarak kullanılmasını sağlayan, besin denetimini yapan, bu konularda fizyolojik, psikolojik ve sosyal olarak sağlıklı yaşam biçimlerinin benimsenmesi amacıyla bireyi ve toplumu bilgilendiren, bilinçlendiren, sonradan oluşan hastalıklar ve diğer özel durumlarda tıbbi ve cerrahî tedavilere uygun, doğal ve tedavi edici besinlerin bileşimlerine, besinlerin besinlerle ve/veya ilaçlarla etkileşimlerine göre diyet programı planlayan, bireylere verilecek olan oral, enteral ve parenteral beslenme ürünlerinin seçiminde, hazırlanmasında, uygulamalarında ve yukarıda sözü edilen tüm beslenme girişimlerinde eğitim veren, eğitim programlarını plânlayan, uygulatan ve izleyen bir sağlık meslek alanıdır.